Kotva
GPDR
Vstup do Webové aplikace Bakaláři

Stránky tříd
Jsme zapojeni do projektů

 

                  

 

                                       

 

Virtuální prohlídka

Mapa webu


Vítáme Vás na stránkách naší školy

 

 

Ve dnech 16. a 17. dubna proběhl zápis do 1. tříd. Seznam přijatých žáků najdete ZDE.


 

 

Naše nové fotogalerie

 

Ulice dětem 6. a 7. třídy Zápis do 1. tříd SemPř v Chmelařském muzeu


     
Pracovní činnosti 2.A Fyzika 8.A Fyzika 8.B
     
Měření hmotnosti 6.B Informatika 4.B Přírodopis 6.A

     
Nástěnky družina Ulice dětem 8.B Ulice dětem - 9. třídy

 

Gratulujeme naši žákům:

- Matěji Maříkovi (9.A) za 1. místo ve své kategorii sotěže ve skoku vysokém žateckých škol Velikonoční laťka

- Janu Záškodovi (7.A) za 2. místo ve své kategorie sotěže ve skoku vysokém žateckých škol Velikonoční laťka

 - Martinu Fizerovi (5.B) za 1. místo v okresním žebříčku matematické soutěže Matematický klokan v kategorii Klokánek

- Natálii Bašeové a Jakubu Legutkovi (8.B) za postup do 2. kola dějepisné soutěže Lidice 21

- Jiřímu Rozsnyakimu (9.A) k 2. místu v okresním kole olympiády z německého jazyka. 



V pondělí 29. ledna se v prostorách Poslanecké sněmovny ČR konalo regionální kolo 31. ročníku ankety Zlatý Ámos - ankety o nejoblíbenejšího učitele ČR. Na základě nominace našich žáků se této ankety zúčastnila paní učitelka Jaroslava Kumstýřová. A to tak, že byla vyhlášena Zlatým Ámosem Ústeckého kraje a postupila do semifinále této prestižní soutěže. 

 

 

V úterý 14. listopadu se uskutečnilo okresní kolo soutěže Mladý ekonom. Tříčlenný tým žáků 9.A (Natálie Lhotská, Mája Štěchová a Štěpán Berka) podal po náročné přípravě výborný výkon a zaslouženě vyhrál a postoupil tak do krajského kola této soutěže. Pochvalu a gratulaci si také zaslouží tým žáků 8.B (Markéta Kadlecová, Ondřej Kassal a Jakub Legutko) za 3. místo. Děkujeme i paní učitelce J. Kumstýřové, která žáky na tuto soutěž připravovala. Deváťákům budeme držet palce v krajském kole.


Ve čtvrtek 2. a v pátek 3. listopadu se uskutečnilo oblastní kolo florbalové soutěže. Gratulujeme družstvu jak mladších tak i starších žáků k druhému místu a postupu do okresního kola.

 


Ve čtvrtek 21. září se u řeky konal oblastní závod v přespolním běhu. Z našich družstev se nejvíce dařilo mladším žákyním (6. a 7. třídy), které celkově doběhly na druhém místě. Děkujeme za vzornou reprezentaci školy a držíme dívkám palce při jejich účasti v kole okresním.


Seznam požadovaných sešitů pro třídy 2. stupně najdete ZDE.


 

 

Na  naší škole  se již stalo tradicí,  že žáci v hodinách dějepisného semináře aktivně  pátrají zejména v blízké  historii prostřednictvím rodinných příslušníků. Škola přitom spolupracuje s žateckým muzeem a výsledkem je vydání  publikace zaznamenávající příběhy a postřehy že života pamětníků. Publikace je pak sice vytištěna v omezeném množství, ale je rozesílána i do mnoha institucí  v ČR . Stává se tak součástí Pamětí národa, drobným střípkem v poznávání  naší  historie. Letošní  ročník  Žateckeho sborníku muzejní pedagogiky III byl vytištěn právě v těchto dnech a slavnostně představen v Křížově vile. Prezentace byla doplněna  kulturním programem v podání žáků naší školy.


Vážení rodiče,

ve školní jídelně jsme nově zavedli systém na odhlašování a přihlašování stravy přes internet. Číslo naší jídelny je 3029.  

Přihlašovací údaje obdržíte osobně v kanceláři školní jídelny, e-mailem jidelna@1zszatec.cz nebo telefonicky na čísle 415727655.


Již poněkolikáté se naši žáci zapojili do dějepisně literární soutěže Lidice pro 21. století.

Výborně si vedla Mája Štěchová z 8.A, která se probojovala až do finále této soutěže. Zároveň získala ocenění za druhou nejlepší esej na lidicé téma. Ve čtvrtek 25. května se tak mohla zúčastnit slavnostního setkání všech finalistů a předání oecenění v pražském Centru současného umění DOX. Na této akci zazněla Májina esej v podání herečky Máši Málkové. 

Česká televize pořídila z tohoto setkání zpravodajský záznam, který odvysílala v pořadu Zprávičky na programu Déčko . Součástí této reportáže je i krátký rozhovor s Májou.

Moc gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.





 

V pátek 12. května jsme oslavili Den Země. Žáci z 2. stupně (8.A spolu s dalšími) připravili pro žáky z nižších tříd řadu vědomostních, sportovních i zábavných aktivit. Součástí akce bylo také společné vytvoření již tradičního živého obrazu, letos pod názvem "Barevný kruh života". 

 


 

Velká gratulace družstvu starších dívek k postupu do okresního kola Poháru rozhlasu.


Gratulujeme družstvu žáků 1. až 3. tříd k druhému místu v oblastním kole fotbalového McDonald´s Cupu a s ním spojenému postupu do okresního kola.


 

Seznam přijatých žáků do 1. ročníku na školní rok 2023/2024 najdete ZDE.


Velká gratulace Jakubu Legutkovi (7.B) k 2. místu v krajském kole Zeměpisné olympiády.


V rámci Národního plánu obnovy nabízíme možnost zapůjčit notebooky žákům, kteří se potřebují připravovat do výuky a tuto elektroniku nemají. Pokud potřebujete, kontaktujte p. učitele Leška . 


Vážení rodiče,

od 1. 1. 2023 do 31. 8. 2025 je naše škola zapojena do projektu z Národního plánu obnovy "Podpora rovných příležitostí".

 

V rámci tohoto projektu máme ve škole nově speciálního pedagoga a školního psychologa. Jejich kompetence jsou podrobně rozepsány níže. Věříme, že budou přínosem jak pro učitele, vaše děti, ale také pro vás.

Mgr. Zděnka Pejšová, ředitelka školy

Informace o poskytování služeb školního psychologa

Informace o poskytování služeb školního speciálního pedagoga


Jsme zapojeni do projektu

Dva naši pedagogové jsou zapojeni do činnosti Krajských metodických kabinetů - Kabinet Společenskovědní vzdělávání a Kabinet Přírodovědné vzdělávání.


Zapojili jsme se do projektu:

 


Jsme zapojeni do projektu:

Doučování žáků škol – Realizace investice 3.2.3 Národního plánu obnovy

Investice reaguje na potřebu podpory vzdělávání žáků ohrožených školním neúspěchem v reakci na nemožnost realizace prezenční výuky ve školách během pandemie covid-19.

 

  


Od 1.9.2021 do 30.6.2023 je naše škola realizátorem projektu CZ.02.3.X/0.0/0.0/20_080/0020952 s názvem  "Pracujeme - učíme se - bavíme se III", který je spolufinancován Evropskou unií. 

Projekt je zaměřen na personální podporu, osobnostně profesní rozvoj pedagogů, společné vzdělávání dětí a žáků, podporu kurikulárních i rozvojových aktivit, aktivit rozvíjejících ICT, i na spolupráci s rodiči dětí a žáků.


Celková výše podpory činí  843 140,- Kč
 
 

Inovace přírodovědného vzdělávání

reg. číslo: CZ.06.2.67/0.0/0.0/19_116/0013176

Hlavním cílem projektu je inovace přírodovědného vzdělávání na ZŠ Petra Bezruče v Žatci, které bude dosaženo modernizací učebny přírodopisu. Ta bude atraktivním a podnětným prostředím pro odbornou výuku s využitím moderních technologií. 

Díky realizaci projektu dojde k naplnění klíčových kompetencí (přírodní vědy, práce
s digitálními technologiemi), které mají vazbu na budoucí uplatnění žáků na trhu práce.

Dotace:2 343 012,09,- Kč

Vlastní zdroje:260 334,68,- Kč

Celkem:2 603 346,77,- Kč

Projekt je spolufinancován Evropskou unií. 

 


 Žákům nabízíme:

- kvalitní vzdělávací program s výukou anglického jazyka již od 1. třídy

- do výuky jsou pravidelně zařazovány projektové dny, které zpestřují výuku

  a zároveň přispívají k dobrému klima školy

- zapojení do programu e-twinning – spolupráce se zahraničními školami

- pravidelné výjezdy na exkurze

- školy v přírodě pro 1. stupeň

- lyžařský výcvik pro žáky  7. – 9. tříd

- dlouholeté zkušenosti s výukou žáků se speciálně vzdělávacími potřebami

- kvalifikované pedagogy se speciální pedagogikou

- široký výběr mimoškolní zájmové činnosti poskytované zdarma, kde se věnujeme jak  

  žákům talentovaným a nadaným, tak žákům s potřebou individuální péče

- odborné učebny i kmenové třídy vybavené interaktivními tabulemi

- dvě moderní tělocvičny a venkovní hřiště s umělohmotným povrchem

- počítačovou učebnu

- od září 2019 i nově vybudovanou jazykovou učebnu

- knihovnu pro 1. i 2. stupeň

- školní družinu s provozem od 6.00 do 16.30 hodin

- školní jídelnu s kvalitní a výbornou stravou  

 

 


 

Informace o projektu:

Název projektu: Moderní trendy do výuky jazyků

Registrační číslo: CZ.06.4.59/0.0/0.0/16_075/0008694

Cílem projektu je rekonstrukce stávající učebny výpočetní techniky, ze které vznikne víceúčelová odborná učebna pro výuku cizích jazyků a výuku informatiky. Dále projekt řeší bezbariérovost školy,
 a to pořízením pásového schodolezu a vybudováním bezbariérového WC. Škola tak bude bez problémů přístupná i pro handicapované žáky.

Dotace: 2 625 363,87,- Kč

Spoluúčast: 138 177,05,- Kč

Celkem: 2 763 540,92,- Kč

Projekt je spolufinancován Evropskou unií.

 


  

Od 1. 9. 2019 – 31. 8. 2021 je naše škola realizátorem projektu CZ.02.3.X/0.0/0.0/18_063/0014686 s názvem „Pracujeme – učíme se – bavíme se II„ , který je spolufinancován Evropskou unií.

Projekt je zaměřen na personální podporu, osobnostně profesní rozvoj pedagogů, společné vzdělávání dětí a žáků, podporu kurikulárních i rozvojových aktivit, aktivit rozvíjejících ICT, i na spolupráci s rodiči dětí a žáků. Celková výše podpory činí 837 246 Kč

 


Přečtěte si Informace ke školnímu stravování.



 


 

18.2.2019 proběhlo v Konferenčním sále Krajského úřadu  hodnocení plnění programu " Škola udržitelného rozvoje " jehož certifikát obdržela i naše škola v roce 2017 . Aktivity školy jsou příslušnou institucí oceňovány i nadále a škola byla dokonce zařazena do vyššího stupně tohoto certifikátu. Velmi si tohoto ocenění vážíme , v rámci Ústeckého kraje se jej podařilo získat pouze sedmi školám.

 


 

 

Od 1. 9. 2017 – 31. 8. 2019 je naše škola realizátorem projektu Projekt reg. číslo CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_022/0006734 s názvem "Pracujeme - učíme se - bavíme se", který je spolufinancován Evropskou unií.

Projekt je zaměřen na omezování a prevenci předčasného ukončování školní docházky a podpory rovného přístupu ke kvalitním programům školního rozvoje, k primárnímu vzdělávání a rovněž možnostem formálního a neformálního vzdělávání.

Zlepšení kvality vzdělávání a výsledků žáků v klíčových kompetencích.

Celková výše podpory činí 1.124.334,- Kč 

 

  

 

 

Škola udržitelného rozvoje Ústeckého kraje

22.3.2017 se v Konferenčním sále Krajského úřadu  uskutečnilo slavnostní předání

certifikátů titulů „ Škola udržitelného rozvoje  Ústeckého kraje“. Tento titul byl udělen

vybraným školám  na 3 roky za aktivity v oblasti přírodovědné, sociální a ekonomické. Ústecký kraj

ve spolupráci s Klubem ekologické výchovy takto ocenil i  ZŚ Petra Bezruče Žatec.

Z rukou náměstka Ústeckého kraje a zástupců klubu jej za školu převzala  p. učitelka Kumstýřová.

Tato pocta zavazuje školu, aby i nadále pokračovala v rozvoji těchto aktivit významných zejména pro

náš kraj se značnou ekologickou zátěží.

   

 


 

Pohled do historie školy

Naše škola vznikla v roce 1935. Budova patřila v té době k nejmodernějším v Žatci. Byly zde umístěny tzv. Švehlovy národní školy: škola obecná, měšťanská a mateřská. Náklad na stavbu budovy uhradil stát z výnosu půjčky práce. Také zde bylo umístěno muzeum, založené v roce 1925 Karlem Polánkem.

V roce 1938, kdy se Žatec dostává na území Třetí říše, v budově naší školy sídlí vojenská nemocnice. Vyučovat se zde začíná až 1. září 1945.

V průběhu let kapacita budovy nestačí, žáci navštěvují ještě vedlejší budovu č.p. 1404.

V roce 1980 byla zahájena stavba nového pavilonu a 1. září 1983 zde bylo slavnostně zahájeno vyučování.

V průběhu let škola prošla řadou rekonstrukcí a modernizací. Žáci navštěvují v hodinách fyziky, chemie, hudební výchovy, výtvarné výchovy, zeměpisu, dějepisu, přírodopisu i informatiky odborné učebny. Pro zkvalitnění výuky žákům i učitelům pomáhají třídy s interaktivními tabulemi.

Pro sportovní využití mají žáci k dispozici 2 tělocvičny a nové hřiště s umělým povrchem pro míčové hry. Žáci také pracují na školním pozemku.

Škola má školní jídelnu a školní družinu. Žáci mají moderní šatnové skříňky.

Ve školním roce 2015/2016  navštěvuje školu  430 žáků  v 18 třídách. Na škole funguje řada kroužků - sportovní, počítačové, výtvarné, hudební, přírodovědné, žáci také hrají deskové hry.